מהן השתלות שיניים?
השתלת שיניים הנה פרוצדורה במהלכה מוחדרים שתלים לעצם הלסת, שעליהם מורכבות שיניים תותבות או כתר בודד או גשרים על שתלים או גשר שלם.
שתל שיניים למעשה נראה כמו בורג קטן העשוי טיטניום, שמוברג ישירות לתוך עצם הלסת, ומחליף את שורש השן החסרה או הפגומה. לאחר ההשתלה, עצם הלסת יוצאת לתהליך של ריפוי ואיחוי טבעי. לאחר מכן, מודבקת על השתל שן תותבת במראה טבעי המשתלב היטב עם יתר השיניים בפה.
שתלים דנטליים מבוצעים בדרך כלל בשני מפגשים נפרדים. השלב הראשוני כרוך בהתאמת השתל לעצם הלסת. לאחר מספר חודשים, במהלכם נרפאת העצם, מתחיל השלב השני שבו השן התותבת החדשה מתברגת על השתל. ניתן לבצע הליך השתלת שיניים בהרדמה מקומית, או במקרים מיוחדים הדורשים הקלה על אי-נוחות או חרדות, ניתן לשקול הרדמה מלאה.
השתלת שיניים לסת תחתונה
במקרים של אבדן שיניים, שיניים חלשות או פגועות בלסת התחתונה, נדרשת השתלת שיניים בלסת התחתונה. הלסת התחתונה, גדולה וחזקה במרבית המקרים, מהלסת העליונה, אך מועדת למחלות חניכיים ואבדן עצם. בנוסף, בלסת התחתונה עובר העצב המנדיבולארי, האחראי על תחושות בחלק התחתון של הפה, בשפתיים ובסנטר, ולכן הליך ההשתלה בו חייב להיעשות על ידי כירורג מומחה למניעת פגיעה ואבדן תחושה.
לאחר אבחון מוקדם של רופא מומחה, הכולל בדיקות יסודיות, צילומי שיניים ובחינת צפיפות העצם, קובע הרופא אם המטופל מתאים להשתלת לסת תחתונה. במידה וכן, הרופא יקבע את מיקום השתלים, ולאחר הברגת השתלים יונחו עליהם כתרים זמניים לתקופה של מספר חודשים, על מנת לאפשר למטופל תפקוד תקין ומראה טבעי. בתקופת ההמתנה, השתלים יתאחדו וייקלטו בחניכיים בהצלחה. בתום קליטת השתלים, יתקין הרופא כותרת שן וכתרים אסתטיים וקבועים בפה.
החדרת שתלי טיטניום אל עומק החניכיים של המטופל, מחייבת צפיפות עצם טובה שתספק אחיזה מוצקה. במקרים שבהם עצם הלסת התחתונה חלשה או פגועה, יתכן שיהיה צורך בהליך מקדים של השתלת עצם או מציאת פתרונות מיטביים אחרים כמו שתלים בזאליים או התקנת מערכת שתלים על גבי גשר המותקן על ארבעה או ששה שתלים, בטיפול קצר יותר.
למי מתאימה השתלת שיניים?
הליך השתלת שיניים מתאים למטופלים שחסרה להם שן אחת או מספר שיניים או כולן, ומעוניינים בשיקום ובפתרון ארוך טווח. השתלת השיניים תתאים לאנשים שמצב הלסת שלהם מאפשר זאת, ושאינם סובלים מבעיות בריאות מיוחדות, כמו מחלות עצם, סכרת או מחלת חניכיים חמורה.
במקרים בהם יש עצם חסרה, דקה או חלשה, נדרשת הליך מקדים של השתלה או חיזוק העצם בחניכיים. במקרה כזה יש כמה אפשרויות:
– השתלת עצם בחניכיים, ולאחר ריפוי ואיחוי שאורך מספר חודשים, מתחילים בתהליך השתלת השיניים על גבה.
– השתלת שיניים בזאלית – אשר במהלכה מוחדרים שתלים בזאליים בצורת דיסק אל עצם הבסיס של הגולגולת. חיזוק הלסת בהליך זה מאפשר הרכבת שתלים ביעילות ובמהירות, ללא צורך בניתוח להרמת סינוס. השתלה בזאלית אורכת מספר שבועות בלבד, לעומת מספר חודשים בהשתלת עצם.
– שתלים זיגומטיים – בשימוש בישראל משנת 2013, מיועדים למטופלים שאין להם עצם לסת עליונה חזקה, המאפשרת הברגת שתלים רגילים. שתלים זיגומטיים נאחזים בעצם הלחי, המכונה גם ״זיגומה״, הם שתלים ארוכים (35-59 מ״מ) המוחדרים לעצם הלסת.
כמה זמן מחזיקות השתלות שיניים?
במרפאת פרופ' בן עמר, מומחה לשיקום הפה ושיפור האסתטיקה של השיניים, מציעים מגוון פתרונות וטיפולים במחלות חניכיים, המבוצעים על ידי כירורגיים מומחים, לרבות השתלות שיניים, השתלת עצם, השתלות שיניים לסת תחתונה, השתלה בזאלית ושתלים זיגומאטיים. הליך האבחון, התאמת הטיפול וביצועו, נעשים במומחיות, דייקנות וברגישות, בהתאם לצרכי המטופל ומצב בריאות הפה, עד לתוצאה המיוחלת והחיוך המושלם.
לפרטים נוספים ולהתייעצות בנושא סתימות לשיניים, צרו עמנו קשר או השאירו פרטים ואנו נשוב אליכם בהקדם.